Bach Flower Remedy Animal Practitioner Course
BFRAPIn 2013 zal deze opleiding in Nederland worden aangeboden

Erkenning:
De opleiding wordt erkend als een niveau 3 Animal Practitioner course door de Edward Bach Foundation in Oxford. Na het succesvol beŽindigen van het volledige traject kan registratie als officiŽle Bach Flower Remedies Animal Practitioner bij het Bach Centrum worden aangevraagd.

Benodigde vooropleiding:
Alle studenten moeten Niveau 2 van de Humane opleiding voltooid hebben. Certificaten dienen hiervoor aangeleverd worden.

Het traject:
De opleiding bestaat uit 3 delen en bevat een combinatie van dierengedragkennis en praktisch oefenmateriaal. Naast het leren van dierengedrag wat zeer belangrijk is, wordt ook voldoende oefening geboden om de Bach Bloesem Remedies practisch te gaan toepassen bij het behandelen van dieren met emotionele problemen. Tevens wordt van de student verwacht een aantal geselecteerde boeken te lezen en thuis verder te studeren.


De 3 delen in Nederland zullen plaatsvinden bij
TS Products, Gelreweg 9 te Harderwijk:
Deel-1: 2 dagen - Januari 2013*
Deel-2: 3 dagen - Maart 2013*
Deel-3: 3.5 dag, laatste is halve dag ivm schriftelijk examen - Mei-Juni 2013*


* dit is de voorlopige planning voor 2013, de exacte data zijn nog niet bepaald

De opleiding wordt afgerond met:
  1. mondeling en schriftelijk examen (gedurende module 3)
  2. het ter beoordeling schriftelijk uitwerken van 9 case studies. Na deel 3 worden deze overhandigd en men heeft een periode van 3 maanden om deze uit te werken en ter beoordeling naar het Natural Animal Centre te sturen.
  3. Praktijkopdracht - Na het voltooien van de case studies dient de cursist een drie maanden durende praktijkopdracht uit te voeren, met filmopname van het eerste consult, die samen met uitgewerkte voortgang- en behandelverslagen ter beoordeling moeten worden ingediend.
Tijdsbestek voor het voltooien van het traject:
Op dit moment is er geen deadline vastgesteld voor de gehele opleiding, waardoor studenten kunnen kiezen om de delen over langere tijd te volgen.
Echter zodra men aan deel 3 begint, dient men het resterende traject binnen 1 jaar te voltooien.

Continuing Professional Development (CPD)
Nieuwe wetenschappelijke informatie op het vlak van dierengedrag wordt voortdurend gepubliceerd en om de BFRAP-ers hiervan op de hoogte te houden en tevens de gelegenheid te geven om anderen te ontmoeten, ook op internationale basis, wordt ieder jaar een CPD bij het Natural Animal Centre georganiseerd. Deelname hieraan wordt sterk aangeraden.

Heeft u nog verdere inhoudelijke vragen over de opleiding, neem gerust even contact met mij op:
F.T. van Bruggen, Email: bfrap@live.co.uk

Voor informatie over data, kosten/betaling of registratie voor de opleiding:
E-mail: info@tsproducts.nl of
bij het Natural Animal Centre, Telefoonnummer +44 1267 263434, Email natural@globalnet.co.uk, website: www.naturalanimalcentre.com