Vraag en Antwoord

 • Zijn de remedies verslavend?
  Nee, de remedies zijn niet verslavend en kunnen, wanneer het dier zijn balans heeft gevonden stopgezet worden. Soms kies ik tijdens de behandeling er wel voor b.v. een remedie weg te laten uit de behandelfles om te zien of het dier al zover is zijn/haar balans op dat specifieke emotievlak zelf vast te houden.
 • Ik wil mijn dier niet verdoven, hebben de remedies de werking van drugs?
  Nee absoluut niet, de emoties worden niet onderdrukt maar het dier wordt geholpen om zijn/haar balans op een specifiek emotioneel vlak te herwinnen.
 • Ik heb de remedies op het voer van mijn dier gedaan en nu heeft mijn andere dier hiervan gegeten, kan dit kwaad?
  Nee, dit kan geen kwaad. De remedies zijn niet schadelijk. Wel is het voor de beste en snelste werking belangrijk om te zorgen dat uw dier onder behandeling de remedies binnen krijgt, daarom is het vaak beter om het op een kleine hoeveelheid voer te geven zodat u zeker weet dat hij/zij het binnen heeft gekregen
 • Ik heb gehoord dat sommige remedies giftig zijn specifiek voor een kat, klopt dit?
  Sommige van de planten zul je inderdaad terugvinden op de lijst van giftige planten. Deze planten zijn overigens niet alleen giftig voor katten, dit zou ook voor mensen en andere dieren gelden. De Bach Bloesem Remedies zijn niet giftig. De remedies zijn een aftreksel van bepaalde onderdelen van de plant en de plant (en het gif) worden niet fysiek in de remedies verwerkt.
 • Ik vind druppels geven zo'n gedoe, kan ik mijn dier niet gewoon de Rescue Remedy Pastille geven?
  NEE ABSOLUUT NIET, Buiten het risico van verslikken, stikken en blijven plakken is de pastille speciaal gemaakt voor consumptie door mensen en bevat op de mens gerichte smaakstoffen.
 • Ik kan de druppels niet 4x daags op exact vaste tijden geven, is dat een probleem?
  Nee, het belangrijkste is dat de minimale basis van de remedies wordt gegeven over de dag verspreid, maar dat hangt niet strikt af van vaste tijdstippen.
 • Op de kattenshow hoorde ik dat je rescue remedie spray in hun oorschelp kan spuiten, klopt dit?
  NEE ABSOLUUT NIET, ten eerste kan de kat het spuitgeluid van de spray ervaren als blazen van een kat wat de stress nog verder verhoogt met alle risico's van dien, verder is er teveel risico dat het per ongeluk in het gezicht, ogen of in het oor zelf gesprayed wordt, wederom met alle mogelijke gevolgen van dien, aangezien er alcohol in de remedies zit.
 • Mijn dier heeft diarree, kan ik daar een remedie voor gebruiken?
  Nee, remedies zijn niet voor medische klachten maar richten zich op emotionele balans. Eerst naar de dierenarts. Wanneer blijkt dat de diarree geen medische oorzaak heeft maar het gevolg is van stress, kan behandeling met remedies nuttig zijn maar dan wordt er gekeken naar wat er specifiek bij dit dier de stress veroorzaakt en wordt de behandeling daar op afgestemd.
 • Moet mijn dier dan zijn/haar hele leven op remedies blijven staan?
  Nee, wanneer het dier zijn/haar balans heeft gevonden kunnen de remedies worden stopgezet. Wel geef ik u tijdens de behandelingen informatie over de specifieke remedies en gedraginformatie voor uw huisdier, zodat u zelf in staat bent uw dier in de toekomst te kunnen ondersteunen in voor hem/haar te verwachten stress veroorzakende situaties zoals b.v. een verhuizing e.d.
 • Mijn dier staat onder behandeling van een gedragstherapeut, moet ik dat eerst afmaken?
  Nee dat is niet nodig. De remedies kunnen heel positief bijdragen bij de gedragstherapie. In dit geval zal ik samenwerken met de gedragstherapeut. Wel maak ik hier de kanttekening dat ik alleen samen kan werken met therapeuten die op een positieve manier met dieren omgaan en niet met intensieve strafmethoden. De positieve werking van de remedies zou niet tot haar recht komen, wanneer een dier door dit soort methoden continu verder onder emotionele druk worden gezet.
 • Mijn kat is nu 12 jaar, is naar ons toe aanhankelijk maar bij logees verblijft ze de hele tijd onder de kast, heeft het sowieso op haar leeftijd nog wel zin om remedies in te zetten?
  Ja zeker! Het is niet aan leeftijd gebonden en het kan zoveel bijdragen aan de kwaliteit van het leven van uw kat en daarmee aan het welzijn. Dagen onder de kast, of ergens anders teruggetrokken, is niet de gebruikelijke manier van leven van een kat en geeft duidelijk aan dat hij/zij behoefte heeft aan hulp.
 • We hebben net een nieuw huisdier maar het wennen gaat niet goedMijn dier is bang voor vuurwerk, kan Rescue Remedy helpen?

Heeft u nog een bepaalde vraag, dan beantwoord ik deze uiteraard graag.
Mocht het een algemene vraag zijn dan kan ik deze aan de lijst toevoegen.
U kunt uw vragen mailen naar bfrap@live.co.uk of klik hieronder:stuur email