Voorgaande activiteiten

BFRAP 2e module - 26-28 September 2008

Het was wederom leuk om de groep weer te zien en ook voor mijzelf erg leerzaam op allerlei vlakken. Zie dan ook uit naar deel 3 in 2009, hoewel dat voor de groep wel extra spannend zal zijn, omdat zij dan ook examen gaan doen.


BFR Workshop De Kat - 21 September 2008


Voor de eerste keer heb ik in het Katten Cursus Centrum in Amsterdam deze workshop gegeven, het was een leuke en geinteresseerde groep deelnemers bestaande uit fokkers en liefhebbers/verzorgers waar deze WS ook voor bestemd is. Hier enkele reacties van de deelnemers:

Ik vond de inhoud zeer goed omdat er niet alleen uitleg werd gegeven over Bach bloesem remedies, maar ook over kattengedrag. Deze combinatie vind ik heel erg belangrijk! De kwaliteit was goed, er is duidelijk veel tijd en aandacht besteed aan de voorbereiding. Ook de materialen die gebruikt en uitgedeeld zijn, waren boven verwachting. Verder was de sfeer prettig. Kortom een zeer leuke en leerzame dag! Zou graag een vervolg zien.

Ik noemde de workshop wel een cursus maar verwachte een workshop, dus geen valse verwachtingen. De informatie was ook heel goed en duidelijk, ook fijn dat er tijd was om in te gaan op vragen. Je gaf goede voorbeelden om mensen iets uit te leggen. Al met al, ik vond het erg geslaagd en ik heb veel geleerd.

Bedankt voor de zeer interessante, leerzame en zeker ook leuke workshop over Bachbloesem. De voorbeelden die je gaf, waren zeer verhelderend. Het materiaal dat je uitgereikt hebt, is zeer duidelijk en verhelderend. Ik vond het ook fijn om te zien dat de sheets die je liet zien een aanvulling waren op de tekst die je uitgereikt had. Altijd prettig als het niet 1 op 1 hetzelfde is en dat degene die de workshop geeft niet alleen maar aan het oplezen is!

Ik vond de verzorging uiterst attent en hartelijk!! Ik vond dat je goed les gaf. Alleen liet je veel te veel personen aan het woord. Ook vond ik dat ik te weinig inzicht heb gekregen in hoe je moet kijken naar de kat en het probleem om tot de juiste medicijn keus te komen. Want die hele lijst van middelen zijn prachtig maar de kwaal waarvoor het kan dienen, is mij veel te abstract toegelicht. Je zou ook casussen klassikaal moeten behandelen.

Dacht ik goed te hebben opgelet tijdens het consult hier thuis, heb ik tóch weer veel opgestoken vandaag! Informatie was goed, uitgebreid, prettig opgebouwd en goed geïllustreerd. Het cursusmateriaal is schitterend, sterker nog, alles was goed verzorgd (ruimte, powerpointpresentat ie, etc.)! Ik denk zeker dat je je beoogde doel hebt bereikt; ons allen weer aan het denken hebt gezet en de nodige tools hebt aangereikt om onze dieren te begrijpen en hun leven aangenamer te maken! En zoals anderen al aangaven.... het maakt wel dorstig naar méér. Zéker weten een aanrader dus, deze workshop!

De uitgebreide verklaring van de verschillende remedies en de bijbehorende emotiegroepen vond ik heel verhelderend. Daarmee heb je me een aantal goede richtlijnen gegeven over hoe ik het gedrag van mijn poesjes kan interpreteren. Het verder zoeken naar de oorzaak van het symptoom was een heel duidelijk punt. Ook het aspect gedrag en management vond ik heel erg duidelijk en heeft me al tot verschillende veranderingen aangezet, zelfs gisteravond al. De workshop heeft voor mij in elk geval veel beter duidelijk gemaakt wat de BFR zijn en wat er mee te bereiken is, maar ook hoe ik situaties kan voorkomen.Wat ik eigenlijk minstens zo belangrijk vindt, zo niet belangrijker. Je uitleg was erg duidelijk en bezield. Je materiaal vond ik heel mooi en heel informatief en ondersteunend.

Workshop was goed! Laatste deel was weinig Bach en vooral kattengedrag, wat ik een beetje jammer vond. Maar ok, ik heb al veel daarvan gehad.

Ik vond je workshop van vandaag heel erg goed, heel informatief en professioneel. Ik heb een erg leuke middag gehad en erg veel geleerd. Ik had al veel gelezen op internet over de Bach Remedies en het boekje Katten psychische helen gelezen, maar na vandaag zijn mij veel dingen veel duidelijker geworden. Ik had al één en ander geprobeerd bij mijn katten maar na vanmiddag ga ik zeker één en ander hierin wijzigen. Je workshop was ook zeer professioneel. Je zou zeker niet zeggen dat dit je eerste was. Het was erg goed voorbereid en en goed verzorgd.

Ik heb van de workshop veel opgestoken en wil nu eigenlijk alleen maar nog meer leren. Goed voorbereid, duidelijke uitleg en ook nog tijd voor wat persoonlijke inbreng. Kortom, een hele geslaagde middag, echt een aanrader voor wie nog twijfelt.

BFRAP 1e module - 11-13 Juli 2008
Dit jaar is het mogelijk geworden om de opleiding in Nederland te gaan volgen. Het was heel erg leuk om de toekomstige Nederlandse Bach Bloesem Therapeuten voor dieren te ontmoeten en een luxe om de cursus dit keer vanuit een ander oogpunt te volgen. De cursus werd gegeven door Heather Simpson van het NAC en gecoordineerd via Gerda Dobbenberg en Annemiek Bongers, mijn mede BFRAPs in Nederland.


Maine Coon show - Aalsmeer 22 Juni 2008

Kattengedragsadviesbureau-stand met
Marcellina Stolting (kattengedragstherapeut) en Anne Burger (Stagiaire)Kattenkennisdag - 15 Juni 2008


foto's © uwhondenkat

Op 15 Juni 2008 organiseerde de Stichting Blauwe Rus een kattenkennisdag. Het programma bood de bezoekers echt veel waar voor hun geld en de dag verliep goed georganiseerd.

Het ochtendprogramma bestond uit:
  • een demonstratie klickertraining (Linda Beumer)
  • een minicursus klickertraining (Elles Nijssen)
  • een minicursus voedselverrijking (Elles Nijssen)
Het middagprogramma:
  • Lezing de kat en Bach Bloesem Remedies (Francien van Bruggen-van Steenbergen)
  • Lezing fokkerijbeleid en genetica (ir. Ed Gubbels)
De Stichting zal deze dag jaarlijks organiseren en ik vind het een absolute aanrader voor zowel kattenliefhebber, fokkers en mensen die zich op andere vlakken professioneel met katten bezighouden